Mogelijk een nieuwe parking in het centrum?

 

Op de hoek van de Varkensmarkt / Paanhuisstraat ligt momenteel een stuk braakliggende grond.
Patrick Hermans van PUUR-Diepenbeek verkreeg een akkoord met de eigenaars van de grond om er door de gemeente een tijdelijke parking laten aan te leggen.

Deze extra parking, aangelegd in kiezelsteentjes, kan dan gebruikt worden door regelmatige bezoekers van het centrum zoals: ouders die hun kinderen naar school brengen, winkelbezoekers, enz…

Niet gebruikte ruimte is volgens PUUR-Diepenbeek verloren ruimte, zeker en vast in de dorpskern.

In de gemeenteraad van oktober verdedigde Patrick Hermans zijn voorstel, maar de meerderheidspartijen N-VA, CD&V, Open-VLD en Groen reageerden terughoudend.

De gemeenteraad was akkoord om een parking aan te leggen, maar de meerderheidspartijen wensen te onderzoeken of de ruimte niet beter kan dienen als werfzone voor als de Paanhuisstraat in de toekomst opnieuw gaat aangelegd worden.

PUUR-Diepenbeek is van mening dat de parking best zo snel mogelijk wordt aangelegd zodat ze kan gebruikt worden.

In januari brengt het college van burgemeeste76173542_2478554198901377_5462925867657199616_nr en schepenen hun besluit in de gemeenteraad of het een parking wordt voor de inwoners of voor een werfzone in de verre toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>