Uitbetaling subsidies voor Diepenbeekse sportverenigingen

Tijdens de afgelopen gemeenteraad van 18-02-2019 werd er door de PUUR fractie met name gemeenteraadslid Johny Machiels een bijkomend agendapunt ingediend ivm de uitbetaling van de subsidies voor de verenigingen aangesloten bij de sportraad.

Het betreurt ons ten zeerste te vernemen dat de sportverenigingen, aangesloten bij de Diepenbeekse sportraad, tot op heden geen cent gezien hebben van hun sportsubsidie.

Wanneer krijgen deze clubs het geld waar ze recht op hebben?

Gezien er vorig jaar (eind januari 2018) een uitbetaling gebeurde van 50 % van het subsidiebedrag van het jaar daarvoor, vragen we aan het bestuur om dit jaar dus minimum hetzelfde te doen.

Onze sportverenigingen maken tal van kosten en een vervroegde en gedeeltelijke uitbetaling is volgens PUUR Diepenbeek een goede manier om onze clubs toch wat ademruimte te bieden.

Vanuit de PUUR fractie deden we dan ook het voorstel om minimum 50 % van het uitbetaalde bedrag van 2017 al reeds uit te betalen aan de sportverenigingen en dit ten laatste tegen 15 maart 2019.

Jos Leroi, de schepen van financiën, geeft antwoord: we wensen graag wat meer tijd om een beter zicht te krijgen over de verdeling van deze uitkeringen, om zodoende geen club te moeten teleurstellen. We vragen dus wat meer tijd om dit te bekijken.

Wij, als fractie van PUUR Diepenbeek, vinden dit niet correct.

Van de sportclubs wordt verwacht dat ze hun dossier indienen vóór de deadline van 6 november, maar over een termijn van uitbetaling wordt er niet gesproken.

We kunnen het onmogelijk begrijpen dat er tot op heden, vier maanden later nog steeds geen betaling gebeurd is vanuit de gemeente Diepenbeek. We vinden het dan ook niet echt professioneel te noemen hoe het huidige beleid de sportclubs behandelt.

Onze (sport) clubs vormen de basis van het (sport) verenigingsleven in onze gemeente. Het is aan de gemeente om hun initiatieven te ondersteunen en te stimuleren!

Tijdens de stemming in de gemeenteraad waren de partijen CD&V, N-VA, VLD en Groen niet akkoord met ons voorstel om reeds een voorschot te betalen aan de sportclubs.

Volgens PUUR-Diepenbeek een gemiste kans maar wij blijven dit dossier verder opvolgen.

En dat doen we graag voor U !

U hoort nog van ons…

PUUR Diepenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>