Chaotische laatste gemeenteraad 2020

De gemeenteraadsleden van PUUR-Diepenbeek hadden zich de laatste gemeenteraad van het jaar 2020 heel anders voorgesteld. Een burgemeester die zich moet excuseren voor een voltallige gemeenteraad voor een serieuze uitschuiver in de agenda is niet alledaags. En de pas aangetreden schepen van Groen, Jerica Heleven, die in haar eerste gemeenteraad onmiddellijk tegen haar collega’s van het college van burgemeester en schepenen ingaat is zelden gezien. Gevolg, geen subsidies vanuit de Vlaamse overheid aan de gemeente Diepenbeek.

Na 20 minuten moest schepen Ilse Pipeleers (Open VLD) toegeven dat er een behandeld agendapunt van 2019 betreffende het Demerstrand op de agenda stond. In feite onvoorstelbaar als men zich realiseert dat de agenda, onder verantwoordelijkheid van de burgemeester als voorzitter, door zowel de burgemeester als de schepenen wordt gecontroleerd voor de agenda aan de raadsleden wordt verstuurd. De raadsleden van PUUR-Diepenbeek hebben zich openlijk afgevraagd of die agenda wel door iemand werd gecontroleerd? Burgemeester Rik Kriekels (N-VA) kon niet anders dan zich excuseren voor dit onbegrijpelijk voorval.

Bij de bespreking van het agendapunt over toekomstige bouwlocaties voor sociale woningen was het ongeloof in de deskundigheid van de burgemeester en schepenen bij de gemeenteraadsleden van de PUUR-fractie nog groter. Schepen Jerica Heleven en raadslid Hugo Leroux, beide van de partij Groen, waren niet meer akkoord met de inhoud van het agendapunt dat 14 dagen voordien werd goedgekeurd door schepen Jerica Heleven tijdens de vergadering van het college van burgemeester en schepenen. Het werd nog straffer toen de burgemeester en de andere schepenen (N-VA, CD&V en Open-VLD) ook niet meer akkoord waren met het agendapunt dat zij zelf ter goedkeuring op de agenda van de gemeenteraad hadden geplaatst.

Wat is het resultaat nu van de deze onenigheid binnen de huidige bestuursploeg?

De gemeente Diepenbeek verliest het recht op subsidies vanuit de Vlaamse overheid en dat is uiteraard erg jammer!

1 reactie op “Chaotische laatste gemeenteraad 2020

  1. Onkunde ten top gedreven, wanneer gaat de meerderheid eens beseffen dat besturen een job is en niet alleen een functie of titel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>